Mityba
Grįžti į sąrašą
Geležies kiekiai kai kuriuose maisto produktuose

Geležies kiekiai kai kuriuose maisto produktuose

Maisto produkto pavadinimas

Geležies kiekis mg/100g

Rekomenduojamos paros normos (RPN*) procentas

Kiaulių kepenys

Kviečių sėlenos

Sojos pupelės, sojos miltai

Jaučių kepenys

Sėmenys

Aguonos

Baltos pupelės

Saulėgrąžos

Pistacijos

Kiaušinių tryniai

Rugiai

Kiaulių liežuviai

Avižų dribsniai

Viščiukų kepenys

Jautiena

Graikiniai riešutai

Lazdyno riešutai

Džiovinti abrikosai

Špinatai

Džiovintos figos

Kiauliena

Grikių kruopos

Veršiena

Miežių kruopos

Vištiena

16,3

15

9

8,3

8,2

8,1

6,6

6,3

6

6

5,6

5,1

4,3

4,2

2,7-4,2

3,7

4,4

3,6

3,4

3,3

1,0-1,4

2,8

2,8

2,1

0,7-1,9

135,8

125,0

75

69,2

68,3

67,5

55

52,5

50

50

46,6

42,5

35,8

35

22,5-35

30,8

36,7

30

28,3

27,5

8,3-11,7

24,2

24,2

17,5

5,8-15,8

RPN* - 12 mg

Susiję straipsniai
Komentarai
Pamirsote 2012-02-23 20:38
O kur gi chalva? 33 mg gelezies.