Mityba
Grįžti į sąrašą
Greitai pagaminami naminiai ledai

Greitai pagaminami naminiai ledai

Karštomis dienomis niekas geriau neatgaivina nei porcija šaltų ledų. Tačiau kuo pakeisti įprastus ledus su riebia grietinėle, daugybę papildomo cukraus ir kitų priedų?

Yra puikių skanių ir sveikų šaltų desertų alternatyvų, kuriuos lengvai galite pasigaminti namuose be jokių specialių prietaisų ledams. Jums taip pat nereikia turėti daug ingredientų. Ledus puikiai galite pasigaminti ir turėdami vos 1 rūšies mėgstamų vaisių ar uogų, ar tiesiog sulčių. Produktus rinkitės pagal jūsų pomėgius ar tiesiog turimas atsargas. Taip pat būsite ramūs, jog ledai turės tik tiek kalorijų, kiek jų turi gaminimui naudojami vaisiai, uogos...

 

Atgal į vaikystę – ledai ant pagaliuko

 

Ledų ant pagaliuko gamybai nereikia jokių specialių receptų. Jeigu namuose turite daugiau įvairių uogų, vaisių, sulčių, graikiško jogurto - drąsiai maišykite juos tarpusavyje. Ledai bus spalvingesni ir įdomesnių skonių. Nebijokite eksperimentuoti ir atrasite jums skaniausius ir sveikiausius naminius ledus!

 

Ingredientai:

 

Vaisiai bananai, arbūzai ir t.t.

Uogos – braškės, žemuogės, mėlynės ir t.t.

Sultys - bet kokios natūraliai spaustos (arba ne).

Graikiškas jogurtas. Turi labai daug baltyminių medžiagų ir, palyginti su įprastais jogurtais, mažiau angliavandenių bei yra tirštesnės, kreminės konsistencijos.

 

Įrankiai:

 

- elektrinis trintuvas;

- stiklinės, vienkartiniai puodeliai arba specialios ledų formelės;

- mediniai pagaliukai arba šaukšteliai koteliams.

 

Gaminimas:

 

Sutrinkite ir suplakite turimus produktus, supilstykite į formeles – stiklines, vienkartinius  puodelius ar kt. ir įdėkite į šaldiklį. Kai ledai pradės stingti (maždaug po 30 min.) ištraukite formeles ir sukiškite medinius pagaliukus arba šaukštelius į šiek tiek sušalusių ledų centrą, tuomet viską grąžinkite atgal į šaldiklį ir palikite visiškai sušalti kelioms valandoms.

Kai ledai jau bus sušalę, juos vos keliom sekundėm pakiškite po šilto vandens srove. Tai atlikus ledai gražiau ir greičiau išsiims iš indelio. 

Jeigu gaminate ledus iš rūgštesnių produktų, papildomai galite pasaldinti į masę įmaišydami medaus.

 

Mažos gudrybės

 

- Kad nereikėtų laukti, kada ledai pradės stingti ir galėsite įkišti pagaliuką, uždenkite puodelio viršų folija ir išlindęs pagaliukas laikysis viduryje.

- Jei norite ledais mėgautis tuoj pat, į sutrintus produktus įdėkite ledukų ir dar pasmulkinkite. Desertas akimirksniu atšals ir galėsite juo mėgautis iškart.

_

 

Jeigu labiau mėgstate puresnius ledus – tam puikiai tiks vien šaldyti bananai! Iš jų pagamintas desertas savo konsistencija primena įprastus ledus. Naudokite tik gerai prinokusius bananus.

 

Gaminimas

 

Bananus supjaustykite gabalėliais, įdėkite į šaldymui skirtą maišelįir palikite šaldiklyje kelioms valandoms. Kai sušals išimkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Stenkitės per daug netrinti, kad bananai nesušiltų. Supilkite gautą bananų masę į dubenėlius ir jau galite mėgautis sveikais, maistingais ir maloniai saldžiais be papildomų saldiklių ledais!

 

Skanių ledų improvizacijų jūsų virtuvėje!

Susiję straipsniai
Komentarai