Mityba
Grįžti į sąrašą
Kaip pasigaminti naminį jogurtą

Kaip pasigaminti naminį jogurtą

Mėgstate jogurtą? Nusipirkę vos vieną indelį natūralaus jogurto ir turėdami pieno, galėsite nuolat atnaujinti jogurto atsargas savo šaldytuve.

 

Pradžioje reikia turėti indelį pirktinio natūralaus jogurto (užteks mažo indelio) ir pieno tiek, kiek norite pasigaminti jogurto (pvz.: 1 - 1,5 l).

 

Pieną supilkite į puodą ir užvirinkite nuolat maišydami, kad neprisviltų. Taip šiek tiek dar pavirkite ant silpnos ugnies ir nukelkite. Atvėsinkite iki maždaug 43-45˚C. Jei neturite termometro – pravers jūsų pirštas - jei piene pirštą galite išlaikyti suskaičiavę iki 15, tai temperatūra jau bus maždaug tinkama (esant per aukštai temperatūrai jogurto bakterijos žus, o esant per žemai – pienas nevirs jogurtu.) Jogurtą sumaišykite su keliais šaukštais pravėsusio, tačiau šilto pieno. Supilkite atgal į likusį pieną ir išmaišykite. Gautą masę perpilkite į stiklinį ar molinį dubenį, uždenkite viršų folija ar plėvele, visą dubenį apklokite rankšluosčiu, kad būtų šilta ir palikite kambario temperatūroje 6-8 valandoms. Vėliau laikykite jogurtą šaldytuve. Taip pagamintas jogurtas tinkamas vartoti apie 7 dienas. O naujo jogurto gaminimui tereikia palikti šiek tiek ankstesnio jogurto raugo.

 

Skanaus!

Susiję straipsniai
Komentarai