Mityba
Grįžti į sąrašą
Kalcio kiekiai kai kuriuose maisto produktuose

Kalcio kiekiai kai kuriuose maisto produktuose


 

Maisto produkto pavadinimai

Kalcio kiekis mg/100g

Rekomenduojamos paros

normos (RPN*) procentas

Aguonos

Kieti fermentiniai sūriai

Lydyti sūriai

Pieniškas šokoladas

Petražolių lapai

Įvairaus riebumo pienas

Varškė, varškės sūriai

Grietinė, grietinėlė (25-35% riebumo)

Baltieji kopūstai

Morkos

Kiaušiniai

Juodieji serbentai

Apelsinai, citrinos

Braškės

Įvairi mėsa

1058

800-1000

400-600

300

200

115-120

90-150

70-90

67

49

47

45

40

28,5

6-15

105,8

80-100

40-60

30

20

11,5-12

9-15

7-9

6

4,9

4,7

4,5

4

2,8

6-1,5

RPN* - 1000 mg

Susiję straipsniai
Komentarai
o 2012-09-30 16:47