Mityba
Grįžti į sąrašą
Prieskoninės žolelės alyvuogių aliejuje

Prieskoninės žolelės alyvuogių aliejuje

Mažas žiupsnelis raudonėlių, mėtų ar čiobrelių ruošiamam patiekalui suteikia puikaus aromato ir skonio. Vasarą visai paprasta – užtenka nedidelio darželio ar balkono su vazonais, ir aromatinės žolelės keliauja tiesiai ant jūsų stalo. O ką daryti žiemą? Štai vienas įdomus pasiūlymas, kaip visada turėti nuostabių ir šviežių prieskoninių žolelių savo virtuvėje net ir ne sezono metu.

 

Jums tereikės prisiraškyti mėgstamų prieskoninių žolelių ir įsigyti alyvuogių aliejaus. Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejuje užšaldytos žolelės nepraranda savo aromato ir skonio. O taip paruošti kubeliai tinka dėti į makaronus ar išvirtas bulves, salotoms ar troškintoms daržovėms, sriubai ar bet kokiam kitam patiekalui.

 

Jums reikės:

- šviežių aromatinių žolelių;

Geriausiai šaldymui aliejuje tinka tokios kietesnės prieskoninės žolelės kaip rozmarinas, šalavijas, čiobrelis, raudonėlis.

Minkštos prieskoninės žolelės kaip mėta, bazilikas ir krapai yra dedami į patiekalus daugiausiai švieži ir jie nelabai tinka šaldymui ir išlaikymui, nes šios žolelės pakeičia savo skonį.

- tyro alyvuogių aliejaus arba lydyto, nesūdyto sviesto;

- ledukams šaldyti skirtos formelės;

- plėvelės maistui konservuoti.

 

Kaip paruošti:

Žoleles sukapokite arba palikite stambesniais gabalėliais. Išdėliokite formelėje į ledukams skirtas vietas užimant 2/3 kubelio. Nepamirškite, kad prieskonines žoleles galite maišyti vienas su kitomis. Kiekvieną kubelį su žolelėmis užpildykite tyru alyvuogių aliejumi arba nesūdytu lydytu sviestu. Pridenkite maistine plėvele ir per naktį palikite šaldymo kameroje. Kai užšals, išimkite iš ledo formelių ir sudėkite į maišelį ar kitą indelį ir laikykite savo šaldiklyje.

 

Skanių eksperimentų virtuvėje!

Susiję straipsniai
Komentarai