Mityba
Grįžti į sąrašą
Susikurk mažą prieskoninių žolelių darželį virtuvėje

Susikurk mažą prieskoninių žolelių darželį virtuvėje

Aš labai mėgstu priekonines žoleles. Jas naudoju kiekvieną dieną ruošdama maistą. Todėl stengiuosi, kad jų būtų visada. Prieskonines žoleles auginu pati, taip pat jas džiovinu tam, kad visada jų būtų po ranka. Pavasaris – pats metas pradėti kurti savąjį žolelių darželį. Puiki žinia ta, kad prieskoninės žolelės nėra lepios, tad jas auginti tikrai sugebės kiekviena. Šiomis dienomis mus vis šildanti saulutė šildys ir jūsų mini darželį ant palangės, tiesiog virtuvėje.

 

Auginti pačiai labai smagu, be to ir sveikiau

 

Skubėkite į parduotuvę, nusipirkite savo mėgstamiausių prieskoninių žolelių sėklų, specialios žemės ir pradėkite kurti savo darželį. Siūlau neprisipirkti daug ir įvairių sėklų, o auginti tik tas žoleles, kurias tikrai mėgstate ir naudosite kasdien. Štai mano mėgstamiausiųjų dešimtukas:

 

Bazilikas, Šalavijas, Raudonėlis, Čiobrelis, Kalendra, Mairūnas, Rozmarinai, Mėtos, Petražolės, Krapai.

 

Pamatysite kaip bus smagu kasdieną matyti vis besikeičiančias žoleles, jomis rūpintis ir atrasti naudingų dalykų. O jūsų gaminamas maistas taps sveikesnis ir skanesnis. Net nepastebėsite kaip pradėsite daugiau eksperimentuoti.

 

Maža gudrybė daiginimui – panaudokite popierinius kiaušinių dėklus

 

 

Kai sudygs prieskoniai ir reikės persodinti, pasitelkite savo fantaziją ir sugalvokite įdomius indus jiems auginti. Svarbu, kad jie būtų tam pritaikyti ir funkcionalūs.


Sėkmingų naujų atradimų savo asmeniniame darželyje!

 

Sveikos gyvensenos mylėtoja Augustina

Susiję straipsniai
Komentarai