Mityba
Grįžti į sąrašą
Vitamino A kiekiai kai kuriuose maisto produktuose

Vitamino A kiekiai kai kuriuose maisto produktuose


Maisto produkto pavadinimas

Vitamino A kiekis µg/100g

produkto

Rekomenduojamos paros normos

(RPN*) procentas

Jaučių kepenys 

Kiaulių kepenys 

Viščiukų kepenys 

Veršių kepenys 

Menkės kepenys 

Morkos 

Unguriai 

Petražolės 

Margarinas “Rama” 

Sviestas (72,5 proc.)

Špinatai 

Rūgštynės 

Kiaušinių tryniai 

Pomidorų koncentratas 

Morkų sultys 

Raudonos paprikos 

Tunai 

Krapai 

Fermentiniai sūriai (Gouda)

Abrikosai 

Grietinė, 30-35 proc. rieb.

Moliūgai 

Salotos 

Brokoliai 

Pomidorai 

14400

13000

9304

6600

4400

1656

980

902

900

724

700

641

620

575

500

500

450

350

276

254

250

202

197

143

107

1800

1625

1163

825

550

207

122,5

112,75

112,5

87,5

87,5

80,1

77,5

71,9

62,5

62,5

56,2

43,75

34,5

31,75

31,2

25,2

24,6

17,9

13,4

RPN* - 800 µg retinolio ekvivalentų.

Susiję straipsniai
Komentarai