Mityba
Grįžti į sąrašą
Vitamino C kiekiai kai kuriuose maisto produktuose

Vitamino C kiekiai kai kuriuose maisto produktuose


 

Maisto produkto pavadinimas

Vitamino C kiekis mg/100g

Rekomenduojamos paros

normos (RPN*) procentas

Erškėtuogės

Petražolių lapai

Juodieji serbentai

Saldžiosios paprikos

Brokoliai

Krapai

Briuselio kopūstai

Žiediniai kopūstai

Kiviai

Braškės

Pomidorų padažas

Raudonieji kopūstai

Špinatai

Apelsinai

Šviežios apelsinų sultys

Citrinos

Kaliaropės

Greipfrutai

Tropinių vaisių sultys (konservuotos)

Svogūnų laiškai

Pekino kopūstai

Apelsinų sultys (konservuotos)

Raudonieji serbentai

Baltieji kopūstai

Mandarinai

Porai

Pomidorai

Ridikėliai

Ropės

Bulvės

Salotos

Obuoliai

354

180

166

144

83

81

79

73

71

66

54

52

51

51

50

49

45

42

42

37

36

35

34

32

31

25

22

22

16

15

12

8

590

300

276

240

138

135

131

121

118

110

90

86,6

85

85

83,3

81,6

75

70

70

61,6

60

58,3

56,6

53,3

51,6

41,6

36,6

36,6

26,6

25

20

13,3

RPN* - 60 mg

Susiję straipsniai
Komentarai